A sántakutya: Bazsó // drMáriás // Nyáry // Rácz – 2015. április 27. – Kompót Bisztró

A sántakutyában ismert művészek, tudósok és kulturális szereplők mesélnek történeteket saját életükről, alkotásról, válságról és sikerről, fordulópontokról, döntésekről és választásokról – őszintén.
Igazmondó monológok

A sántakutya nem stand up comedy: a kortárs kulturális élet mérvadó, vélemény- és ízlésformáló, aktív szereplői mondják el és osztják meg velünk valódi történeteiket.
Mindenkinek van egy sztorija, ami mások számára is szórakoztató, tanulságos vagy inspiratív.
Vannak, akiknek több ilyen is van.
Ők állnak a színpadra.

A harmadik est témája: Régi mániám – személyes függőségek

A sántakutya vendégei: Bazsó Gábor Karotta, drMáriás Béla, Nyáry Krisztián, Rácz Zsuzsa

Jegyár: 2500 Ft

Bazsó Gábor Karotta újságíró, műsorvezető.„Internetközeli irodistának, tévés majomnak és autós nördnek” tartja magát, a TotalCar című műsorral vált ismertté, jelenleg az Index kreatív igazgatója. “Bazsó az egyetlen újszülött volt a praxisomban, aki többszörösen alárendelő körkörös szerkezetben sírt fel, és talán el se hallgatott volna, ha egy tagmondathatáron nem nyeli félre a magzatvizet. Megváltás volt végre rázárni az inkubátort.” (Dr. Gát Ruptúra szülész-nőgyógyász)

Több Bazsó itt: http://karotta.blog.hu/

drMáriás Béla képzőművész, író, zenész. 1991-ben költözött Magyarországra Jugoszláviából, ekkor alapította a Tudósok zenekart, aminek máig a frontembere. Alkotói nyelvezetében az avantgárd, a dadaizmus, a pop-art és a szürrealizmus eszközeivel operál, mostanában politikusokat fest meg híres festők műhelyében.

Több drMáriás itt: https://www.facebook.com/drMarias

Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, író. 2012-ben az év internetes szenzációjává vált irodalmi szerelemtörténeteivel, és azzal, hogy emberivé tette az irodalomkönyvek szereplőit. „Ezek az írók nem szobrok, hanem emberek, és ugyanúgy szembesülnek krízishelyzetekkel akár a magánéletben, akár a pályájukon, ugyanúgy bizonytalanok, ugyanúgy gyarlók, mint mi, és szerintem nem baj, ha ezt tudjuk róluk. Ettől nem lesznek kisebbek” – nyilatkozta a KönyvesMagazinnak. Eddig három könyve jelent meg, az Így szerettek ők: magyar irodalmi szerelmeskönyv (2012), az Így szerettek ők 2. : újabb irodalmi szerelmeskönyv (2013), és az Igazi hősök – 33 magyar (2014). 2015 márciusában ő váltotta Morcsányi Gézát a Magvető Kiadó igazgatói székében.

Rácz Zsuzsa író, újságíró. Első könyvét drogfüggő fiatalokról írta (Kábítószeretet, 1998) majd témát váltott, és 2002-ben megjelentette az első magyar szingliregényt, az Állítsátok meg Terézanyut!, amiből 2004-ben film is készült. Terézanyu később még két könyvben bukkant fel. (Nesze Neked Terézanyu! , 2009, Ismeritek Terézanyut?, 2011) A Nekem Nem Mindegy közösségi és irodalmi kampány mentora, a Terézanyu.hu nőket segítő, női történeteket bemutató és nőknek szóló pályázatokat indító weboldal alapítója.

Több Rácz itt: http://www.terezanyu.hu/