Tudósok, Broken Heart Collector (AT) – 2015. május 20. – A38

Tavaszi Tudattágítás Tilos Tudással! A Tudósok évadzáró nagy-koncertjén bemutatásra kerül a Te vagy a szerelem! című szeretetoperett, előttük pedig fellép egy őrült bécsi zajrockzenekar a térség legőrültebb jazz-dobosával, Didi Kernnel!
http://www.a38.hu/hu/program/tudosok-broken-heart-collector-at

A Tudósok napjaink legkedvesebb szuper-gruppja: a mikrofonnál kegyetlen írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel és fúj, jobbján Tövisházi Ambrus, aka Erik Sumo játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Duna-kanyar legjobb dobosa zúzza a bőröket.

A Tudósok a magyar underground legpatinásabb ékköve, amely majd három évtizedes fennállása során számtalanszor újult meg érintve, átalakítva, hasznosítva, újraértelmezve a punk, a jazz, a funk, a pop, a dadaista színház, a költészeti perfomansz, a fekete színház és egyéb műfajokat felállásában a duótól a nagyzenekarig.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más.

Broken.Heart.Collector, azaz az Összetört.Szívek.Gyűjtője öt egyedülálló és nem mindennapi zenészegyéniség egymásra találásával jött létre Bécsben, akik eltökélt harcosai az olyan zenei kategóriák határainak a lebontásában, amilyen a dzsessz, a szabad improvizáció, a sanzon, az indusztriális zene és a szabad rock.

Jegyár: 1000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu) és személyesen az A38 Hajón.